15.12.2014

#12 1. JOULUSPESIAALI

Miten Viola ruokailee? Tämä kysymys on varmaan mietityttänyt jo monia lukijoita, mutta nyt tänään annan teille vastauksen. Ajattelin toteuttaa tämän ruokapostauksen jo nyt, sillä moni mun kavereista on toivonu tätä!



HEINÄ: Violalla on häkissään aina tarjolla heinää. Kanilla pitää olla aina heinää ja vettä. Heinän tulee olla hyvänlaatuista, eikä mitään pahanhajuista tai huonolaatuista heinää. Itse ostan Violan heinät jostain lemmikkikaupasta, esim. Lemmikkiasemalta tai Mustista ja Mirristä. Suosittelen, että ostatte kanillenne heinät noista lemmikkikaupoista, nimittäin nuo heinät näyttävät tosi hyviltä! Maisutuvat Violalle ainakin todella hyvin :-)



PELLETIT: Viola saa aina aamulla ja illalla ruokakuppiinsa heinän lisäksi lisäravintoa. Esimerkiksi perus kaninpelletti on hyvä vaihtoehto, niitähän löytyy kaikkialta ja niitä onkin varmaan kymmeniä erilaisia! Esimerkiksi internetistä voi tilata pellettiä kaneille. Hyviä nettikauppoja mielestäni ovat Zooplus, Peten koiratarvike ja PetNetstore. Jotkut antavat kanilleen pelletin lisäksi myös erilaisia siemensekotuksia, mutta itse en anna Violalle sitä. Toimin kasvattajan ohjeiden mukaisesti.

Kanin pelletin pitää olla ennen kaikkea terveellinen, mutta myös maistuva kanille. Meillä molemmat kanit syö tällähetkellä samaa pellettiä. Tämä pelletti on Mustista ja Mirristä saatavaa, Brit Animals Rabbit Adult - pellettiä. Lisäksi Viola saa Peten koiratarvikkeesta tilattua yrttiä. Pellettiä laitan Violalle noin yhden desin aamulla ja illalla. Alussa tein ehkä pienimuotoisen virheen, koska ruokin Violaa liian vähän. Laitoin vain alle puoli desiä aamuin ja illoin. Yrttejä annan kanilleni noin yhden teelusikallisen verran.

Listaan tähän nyt mielestäni parit hyvät ja huonot pellettimerkit:

+ BRIT ANIMALS RABBIT ADULT
+ OXBOW ESSENTIALS
- BEST FRIENDS MENU PELLETIT





TUORERUOKA: Tuoretta Viola saa melkein päivittäin. Tuoreruokaan kuuluu mm. salaatti, porkkana ja kurkku. Kurkkua annan hyvin vähän näin alussa, sillä toisen kanimme maha ei kestäny hirveetä kurkkumäärää alussa..



HERKUT: Hommasin Violalle alussa jonkun verran herkkuja, ettei sitten tarvitse heti olla ostamassa uusia. Viola rakastaa näitä Freddyn herkkutikkuja ja -renkaita! Annan Violalle myös sillontällön banaania ja äiti yleensä antaa sille omenaa herkuksi. Herkkuja Viola saa yleensä niissä koulutustilanteissa, joissa se opettelee ihan uusia temppuja. Toisinaan herkkuina käytän päivittäisestä pellettiannoksesta pellettejä! Herkuiksi mielestäni parhaiten sopii esim. porkkana tai salaatti. Yleensä meidän herkku-ostoslistalle eivät kuulu perus kaupoista saatavat herkkutangot, joita annettiin useesti hamstereille. Joskus sillontällöin äiti tai joku muu vieras voi tuoda tuliaiseksi semmoset, silloin ne annetaan pieninä murusina, eikä todellakaan kerralla!


Ja veden tietenkin vaihdan päivittäin raikkaaseen! 


Tässäpä oli nyt tämä ensimmäinen jouluspesiaali. Ja haluan nyt tässävaiheessa muistuttaa, että kaikki nämä jutut ovat MINUN melipiteitäni, jokaisella teistä voi olla omat erilaiset mielipiteet ruokailusta!
Pieni postaustauko on nyt ollut, koska koneeseeni tuli virus, jonka poistaminen meinas olla mahdontonta. Iskä onneks onnistu korjaamaan tän ja pääsen taas lukemaan helposti blogeja ja  tekemään videoita & postauksia!

Seuraava jouluspessu onki sit video! Ehdotuksia otetaan vastaan edelleen.

Jos tuli jotain kysyttävää tai haluat antaa vinkkejä kanin ruokailusta, otan kommentteja ilomielin vastaan!! :-)








4 kommenttia:

  1. Oii kiva postaus ja ihana Viola :33 Liityin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! :-)

      Poista
    2. Jos kiinnostaa mun blogi:
      pitkakorvatsydamessa.blogspot.com

      Poista
    3. Joo pitääpä käydä katsomasssa!

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita! Muistathan kuitenkin kommentoida asiallisesti :-)